Emirdağlı, ''Türkmen Yörük Beyi'' Muhterem Davran,  gerçek bir efsanedir. Efsaneler unutulmuyor. Emirdağlı; ''Türkmen Yörük Beyi'' Muhterem Davran, ölümünün (vefatının) ardından 21 yıl geçmesine rağmen gönüllerde taht kuran, saygı ve sevgi duyulan, yokluğu aranan, her daim anılan bir isimdir. Mert, yardımsever ve cesur kişiliğiyle sevenleri tarafından ''BABA'' lakabını alarak Emirdağ ve Eskişehir'in ''BABASI'' olmuştur

Emirdağlı; ''Türkmen Yörük Beyi'' Muhterem Davran, Emirdağ ve Eskişehir'e her yönden katkıları çok olan önder kişiliği, vizyonu, yardımseverliğiyle gönüllerde taht kurmuştur. Emirdağ ve Eskişehir'de cesurluğuyla, mertliğiyle nam salmıştır. Kapısına dertle, sıkıntıyla geleni geri çevirmemiştir ve derdine, sıkıntısına çözüm bulmadan da göndermemiştir. Mutlaka olumlu yönden çözüm bulmuştur. Yüzlerce kişiye iş imkânı sağlamıştır. İşçiye, öğrenciye, fakire, garibana kol kanat germiştir. Yıllarca Eskişehir Otobüsçüler ve Yazıhaneciler Dernek Başkanlığı yapmıştır. Eskişehir'de yolcu taşımacılığında bir çığır açmıştır.

Aynı zamanda gerçek bir vatansever olan ''Türkmen Yörük Beyi'' Muhterem Davran; Emirdağ geçmişine, örflerine, kültürüne sahip çıkarak Türkmen ve Yörük ruhunu canlandırmıştır. Geleneklerini yaşatmak adına gerek yurt dışından gerek yurt içinden, sanat ve siyaset dünyasından katılımların olduğu binlerce kişiyi ağırlamış ve misafir etmiştir. Emirdağ Yaylaların da Türkmen Yörük Şölenleri düzenleyerek bir ilke imza atmıştır. Türkmen ve Yörük Beyi olarak da gönüllerde taht kurmuştur. Eskişehirspor'a yaptığı maddi ve manevi yardımlar asla unutulamaz. Yıllarca Eskişehir sporda yöneticilik yapmıştır. Maddi manevi gücünün kapılarını, Eskişehirspor'a sonuna kadar açmıştır.

''Türkmen Yörük Beyi'' Muhterem Davran'a; dönem dönem siyasi partilerden ''siyasete gir'' davetleri gelmiş olmasına rağmen Davran, ''makamında ki koltuğunun kolçaklarına vurarak'', ''Benim koltuğum sizin koltuğunuzdan daha güçlü ve ben vatanımı buradan daha iyi korur ve kollarım'' demiştir. ''Türkmen Yörük Beyi'' Muhterem Davran'ın hayatı, hayata kattıkları, onu bir efsaneye dönüştürmüştür. Emirdağ'ın yetiştirdiği ender insanlardan yeri doldurulamayacak bir kişidir. Emirdağ ve Eskişehir'e büyük katkıları olan değerli bir iş insanıdır.

Türkmen ve Yörük Beyi Muhterem Davran; asla hiçbir zaman unutulmayacaktır. Kendisini sevgiyle anıyor ve rahmet diliyoruz. Efsaneler unutulamaz...