CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den sonra bugünde Eskişehir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı konuk etti.

Kılıçdaroğlu Eskişehir de miting yapmadı.

Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Esnaf Odaları Birliğini ziyaret etmeyi tercih etti.

Buralarda sanayicileri, tüccarları, çiftçileri, esnafları ve bu odaların üyelerini dinledi, onların sorularını cevapladı.

Muharrem İnce ise Sıhhiye Meydanında kalabalık bir topluluğa hitap etti.

Daha sonra İYİ Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’de tarihi Odunpazarı Meydanında Eskişehirlilere seslendi.

Sırada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı vardı.

Eskişehirliler Erdoğan’ın geçmiş seçimlerde olduğu gibi, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde de Eskişehirlilere müjdeler verip vermeyeceğini merak ediyordu.

Erdoğan’ın mitingi öncesinde miting alandaki konuştuğum kişilerden bazıları, ”Erdoğan’ın Eskişehir’e vereceği müjde kalmadı. En son müjde ‘millet bahçesi’ idi. Eski stadyumun yıkılarak yerine devasa bir park yapılacak olması. Zaten onu da Erdoğan Eskişehir’e gelmeden önce eski bakan ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ile TOKİ Başkanı protokol imzalayarak duyurmuşlardı” dediler.

Kimileri ise, “Cumhurbaşkanı Erdoğan son yıllarda Eskişehir ziyaretlerinde ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ve ’33 bin kişilik stadyum’ sözünü vermişti. Bugün de kendisinden müjde bekliyoruz ” beklentisi içerisinde idi.

***

Erdoğan’ın; “Artık Eskişehirlilere vereceği söz veya müjde kalmadı” diyenler yanıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’e heybesi boş gelmedi.

Yeni bir “Başkent” müjdesi verdi.

2013 de Eskişehir “Türk Dünyası Başkenti” olmuştu.

Bir yıl süreyle birçok etkinlikler yapıldı.

Yüzlerce öğrenci yurt dışına “Kültür Gezilerine” gönderildi.

Yurt dışına giden bu öğrenciler, belki de bundan sonraki yaşamlarında yurt dışına çıkma fırsatı bulamayacak.

Ama en azından; “Hayatımda bir kez yurt dışına çıktım. O da 2013 de Eskişehir Türk Dünyası Başkenti olması nedeniyle” diye çocuklarına torunlarına anlatacakları anıları var.

***

Gelelim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vilayet Meydanındaki mitingine.

Alan oldukça kalabalıktı.

Ben saymadım.

Zaten parmakla saymanda mümkün değildi.

Bir güvenlik görevlisi sorumlusunun konuşmasını duydum.

Alana 5 bin kişi gelmiş.

Erdoğan Eskişehir’e helikopter ile geldi, eski stadyuma indi.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) açılış törenine katılmak üzere Türkiye’ye gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’de Erdoğan’la birlikte aynı helikopterdeydi. 

****

Erdoğan, konuşma yapacağı kürsüye çıktığında alandaki binlerce kişi, ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak büyük sevgi gösterisinde bulundular.

Bu sevgi gösterisine Erdoğan şu sözlerle karşılık verdi:

“Eskişehir demokrasinin kıymetini bilir. Kalkınmanın, refahın, büyümenin kıymetini de çok iyi bilir. Aynı zamanda Eskişehir, huzurun geleceğe güvenle bakmanın kıymetini de çok iyi bilir. Tabii Eskişehir son 16 yılda bunu kimin sağladığını, gelecekte de kimin sağlayabileceğini çok iyi bilir. AK Parti 16 yıldır bu ülkeye sadece eser kazandırmıştır. Sadece hizmet vermiştir. Bu ülkede herkesin hak ve özgürlüklerinin de, refahının da teminatı AK Partidir. Bu ülkede 16 yıldır terör örgütleri ve onları destekleyenler dışında hiç kimse incitilmemiştir. Milletimize karşı ne kadar hizmet aşkı ile doluysak teröristlere karşı da o derece tavizsiz bir mücadele yürütüyoruz. İstiklal Harbimizin 5 büyük savaşından 3’ünün geçtiği Eskişehir bu konuda bizi en iyi anlayacak yerdir. Bu şehir demokrasiden de kalkınmadan da geri adım atılmasına izin vermeyeceğine inanıyorum.”

Erdoğan, kendisini dinlemeye gelenlere, “Eskişehir bu seçimlerde tercihinizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Güçlü meclis için, Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Partiyi destekliyor muyuz? Güçlü hükümet için, Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Partiyi destekliyor muyuz? Cumhur İttifakını destekliyor muyuz? Eskişehir, vakit birlik vakti diyor muyuz?” Vakit Türkiye vakti diyor muyuz?” diye sordu.

Vilayet meydanını dolduranlar da, ”EVET” sözünü verdiler.

ESKİŞEHİR “2019 Türk Dünyası

Eğitim Başkenti” oluyor

Yukarıda yazmıştım.

Eskişehirliler “Reis” den bir müjde daha bekliyordu.

Sanki bunu duymuş gibi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Erdoğan’da Eskişehirlilere yeni bir müjde verdi.

“Şimdi buradan sizlere bir söz daha veriyorum. Eskişehir'i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ediyoruz. Üniversiteleriyle ilköğretimden liselere kadar her kademeden kurumlarıyla ülkemizin en iyi öğretim alt yapılarından birine Eskişehir’e böyle bir unvan yakışır. Türk Dünyasının her köşesinden buraya gelecek buradan Türk Dünyasına gidecek öğrencilerimiz coğrafyalarımızın geleceğini değiştireceğiz. Bunun için gereken çalışmalar gereken hazırlıklar başlayacak. Şimdiden Eskişehir’in Türk Dünyası Eğitim Başkenti olmasını hayırlı olmasını diliyorum.”

Bu sözün üzerine Eskişehirliler Erdoğan’a daha coşkulu bir; “Reis seninle yola devam. Sen nerede biz oradayız. 24 Haziran da karşılığını vereceğiz. Mart’ta da Büyükşehir’i kazanacağız” sözünü verdiler.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’den büyük moralle ayrıldı.

Bakalım 24 Haziran’da Eskişehir’de sandıktan nasıl bir sonuç çıkacak.

“Reis” diye hitap ettikleri Erdoğan’a ve AK Parti milletvekili adayları ne kadar oy alacak?

Kulağıma gelenler doğru ise birileri, ”Reis’e vereceğim, milletvekillerine vermeyeceğim” diyormuş.

Merak ediyorum. Bu söylenti 24 Haziran'da sandığa yansımayacak mı?

Cevabını 24 Haziran gecesi öğreneceğiz.

Kalın sağlıcakla.