Yerel seçimler yaklaşıyor. CHP nin adayları hemen hemen belli gibi. Değişime açık olmayan CHP seçim kaybetme ihtimalini dikkate alarak mevcut başkanlarla yola devam edecek gibi görünüyor.

Lakin AK Parti cephesinde kimler aday olacak sorusuna AK Parti içindeki seçmen kitlesinden çok rakip partilerden ilginç cevaplar geliyor.

Rakip siyasi düşünce veya sol görüşe mensup bazı gündem belirleyiciler son zamanlarda sürekli AK Parti içinde kimler aday olmalı, kimlerle seçime girilirse AK Parti seçimi kazanabilir konusunu gündeme alarak AK Parti’ye  yardımcımı olmaya çalışıyor sizce ? 

Sürekli bazı isimleri gerek sokakta gerekse sosyal medyada dillendirerek bu isimlerden biri mutlaka aday olmalı şeklindeki yaklaşımlar AK Partinin seçim kazanmasını istedikleri için mi ? Neden CHP yi veya İYİ partiyi tartışmıyorlar bu kadar çok. Neden AK Parti’nin sözde güçlü dedikleri isimlerle seçime girmesini arzu ediyorlar ?

Bahsettikleri isimler CHP ye karşı seçim kazanabilecek veya başkanlık görevini layıkıyla yerine getirebilecek donanıma sahip isimler mi gerçekten ?  

AK Parti içinde başka güçlü isimler yok mu ? 

Neden geçmişte denenmiş ve başarılı olamamış  isimler sürekli konuşuluyor ?

Bahsettikleri isimler aday olursa kendi partileri yerine AK Parti’yemi oy verecekler ?

Sürekli kaybeden veya geçmişte bir şekilde denenmiş isimleri telaffuz ediyorlar çünkü konuşulan isimlerin çoğu daha önceleri ilçe başkanı olarak, il başkanı olarak, kimisi de milletvekili veya belediye başkan adayı olarak seçimlere girmiş veya bunlarla aynı ekipte yer almış ve CHP karşısında güçlü ve etkili bir şekilde varlık gösterememiş, kendi teşkilatındaki bir kısım yandaşları dışında Eskişehir nezdinde karşılık bulamamış, tüm şehri kucaklayamamış, hakla iletişim, siyasi tecrübe, hitabet yeteneği, beden dili ve karizma gibi seçim yarışında önemli olan niteliklerde eksikleri olan isimler. 

Özellikle CHP liler ve diğer rakip partiler zekice davranıp kamuoyunda bir algı yaratarak daha önceden tanıdıkları ve bildikleri ve AK Partinin yerel yönetimlerde sürekli seçim kaybetmesine katkı sunan isimleri sürekli gündemde tutmaya çalışıyor. Bunlar aday olmalı ki CHP bundan önceki seçimlerde olduğu gibi kolayca bu seçimi de kazansın.

Adı geçen isimler arasında sadece Burhan Sakallı üst üste iki seçim kazanmış ve kamu oyunda tanınan ve güvenilen bir isim. Ama nedense ne CHP liler ne de koltuk derdine düşen bir kısım Ak partililer onun ismini ağzına dahi almıyor. Burhan Sakallı ismini unutturmaya çalışanların tek korkusu Burhan Sakallı’nın yeniden aday olma ihtimali. Zira geçmişte denenmiş ve başarılı olmuş bu isim bazı çevreleri rahatsız ediyor.

AK partililer bizim için isimler değil dava önemli diyor ve bu seçimi kazanmak istiyorsa algı operasyonlarına ve reklamlara aldanmadan mantıklı ve sağduyulu düşünmeli ve Burhan Sakallı ismi etrafında toplanarak tek yumruk olmalıdır.