Adaletin pek çok tanımı var. Ama bir hukukçu olarak benim en beğendiğim, bana göre en güzel tanım "suçludan intikam almak" olarak yapılan tanımlamadır.

Bu ülkede sürekli suçu ve suçluları kayıran ve idam cezasına karşı çıkan güruhun, masum insanların ölümü ile ilgili olarak "çok üzüldük, kınıyoruz lanetliyoruz" gibi samimi bulmadığım sıradan laflarla geçiştirdiği bu kötü ve adaletsiz dönem sona ermeli ve artık gerçek anlamda adalet tecelli etmelidir. Bu milletin can, mal ve namus güvenliğini sağlamak için  hızlı ve doğru bir yöntemle adaletin eksiksiz bir şekilde tecellisi sağlanmalıdır. Bu konuda en büyük sorumluluk zannedildiği gibi hukuk adamlarına değil devleti yönetenlere aittir. Siyaset basit seçim hesapları yapanların, ileriyi göremeyenlerin, adalet duygusundan yoksun olanların, korkakların, ürkeklerin uğraşacağı bir alan değildir. Ya milletin can, mal ve namus  güvenliğini sağlarsınız ya da suçlulara hak ettikleri cezaların verilebilmesi için gerekli  yasal düzenlemeleri ivedilikle yaparsınız. Başka bir seçenek yok !

İdam cezası gelirse Avrupa ne der Amerika ne düşünür diye korkan, tedirgin olan siyasetçilere tek bir sözüm olabilir. Biraz da Allah'dan korkun ve  adaletli davranın !!!

Sigmund Freud’un dediği gibi medeniyetin ilk şartı adalettir ve Emerson’a göre toplumlar ancak adaletle doyurulur.

Ağzınızla kuş tutsanız bile bu kuşun kanadı neden beyaz değil diyebilecek ve her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapan batılı dostlarınıza ne zaman yaranabildiniz ki idam cezası gelince daha farklı bir durum ortaya çıksın. Sizin askerinize, polisinize, egemenliğinize ve bayrağınıza saldıran , bebeklerinize bile acımayan terör örgütlerini koruyup kollayan batılı güçlerden mi öğreneceğiz adaleti ! 

Binlerce yıllık kadim geçmişimize ve değerlerimize ne oldu ? Ne oldu da kurduğumuz medeniyetleri unuttuk, bize ait olan değerlerimizi yitirdik ve eziklik psikolojisi ile Avrupa kapılarında bu büyük milletin onurunu, gururunu ayaklar altına aldık…Ne geçti elimize ? Kime yaranabildik ?

Daha fazla zaman kaybetmeden kendi kodlarımıza dönmeliyiz ve ilk iş olarak da terör belasına karşı en etkili silahı yani ADALET’i layıkı  ile tesis etmeliyiz. İdam cezası gelirse batılı dostlarımız ile aramız açılır, ülke ekonomisi kötüye gider diyenler ya empati yapmayı bilmeyen, merhamet ve adalet duygusundan yoksun olanlardır ya terör örgütlerinin mensupları veya sempatizanlarıdır  yada iflah olmaz batı hayranlarıdır…

Evet idam cezası tekrar gelirse ülkeye yönelik yeni yaptırımlar gelebilir, Avrupa birliği adaylık statüsü askıya alınabilir. Bunları elbette biliyorum bende. Ancak bildiğim daha önemli ve hayati bir konu daha var o da ADALET.

W.Watson’ un dediği gibi “bırakın adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun.”

Av.Hasan SİNGİL