Malum yerel seçimler yaklaşıyor ve artık kimlerin aday olacağı veya olması gerektiği konusu sıkça konuşuluyor.

            Yıllardır sağın kalesi olan Eskişehir’de Büyükerşen’in önce DSP den Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması  ve  ilerleyen süreçte CHP ye katılması ile CHP Büyükerşen sayesinde Eskişehir de Büyükşehir Belediye Başkanlığını aldı.

            Daha sonra metropol ilçelerden önce Tepebaşı sonra Odunpazarı AKP den CHP ye geçti.

            24 Haziran seçimlerinde çıkan sonuç AKP lehine gözüküyor ancak yerel seçimler her zaman farklı sonuçlar doğurabilir.

            Partilerin yapacağı ittifaklar ve içeriği belirsizliğini koruyor. MHP  ve İYİ partinin ve özellikle de seçmenlerinin alacağı tavır çok önemli.

            Örneğin MHP son yerel seçimde Odunpazarı’nda çok iyi bir oy almıştı. AKP ile yapacağı ittifakta Büyükşehir ve diğer tüm ilçelerde vereceği destek karşılığında Odunpazarı’nı isteyebilir.

            İYİ parti her ne kadar ittifak yok dese de ilerleyen süreçte durum değişebilir veya bir kısım İYİ parti seçmeni partilerinin belirleyeceği aday yerine CHP ye de oy verebilir.

            Tüm bu konular belirsizliğini korurken Ak partiden seçilerek iki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı ismi tekrar gündemde. Sakallı ile beraber çalışanlar ve onun aday olmasını isteyenler oldukça iddialı görünüyor ve Sakallı’nın tekrar aday olması halinde Odunpazarı’nda kesinlikle AKP’nin kazanacağına inanıyorlar.

            Öte yandan Odunpazarı İlçe Başkanı’nın da aday olmak istediği malum. Yaptığı programlar , reklamlar, düğün ve cenaze ziyaretleri gibi aylardır yürüttüğü çalışmalara bakılırsa aday olacağına olan inancı ve beklentisi oldukça yüksek.

            Peki AKP kimi aday gösterirse Odunpazarı’nı CHP den geri alabilir ?

Burhan Sakallı iki dönem üst üste seçim kazanmış, halkın yakından tanıdığı ve çalışmalarını görme fırsatı bulduğu, üniversite mezunu, gerek diğer partilerle gerekse parti içi tartışma ve polemiklerden ve her türlü gösterişten uzak duran mütevazi kişiliği ile dikkat çeken tecrübeli bir isim.

Son yerel seçim sonuçlarından sonra sevdiğim bir gazeteci abimiz ile birlikte o tarihte Genel Başkan Yardımcısı olan Süleyman Soylu ile görüştük ve Eskişehir için seçim sonuçlarını değerlendirdik. Soylu bize “Odunpazarı’nı kaybetme nedenimiz Burhan Sakallı’nın tekrar aday olmamasıdır”  demiş ve birazda sitem etmişti. Genel merkezin o dönemde aday olmayan Sakallı’ya kırgın olduğu bilinen bir gerçekti, ancak Sakallı’nın o dönemde tekrar aday olması halinde seçimin kazanılabileceğine olan inancı da ortadaydı.

            Aradan geçen süreçte çok şey değişti. Siyasette kırgınlık ve küslük olmaz. Sakallı isminin yeniden gündeme gelmesi ve telaffuz edilmesi gerek CHP içinde adı geçen adayları gerekse AKP içinde adaylık beklentisi  olanları nasıl etkileyecek ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz.