Emirdağ ilçesine bağlı Karacalar Köyü'nün üzümü, Emirdağ'da meşhurdur. Üzümün tadı, lezzeti çok tatlıdır. Bu üzümü yiyen, bir daha yeme ihtiyacını hisseder.

Emirdağ Karacalar Köyü'nün üzümü; mavi renkte olup, yuvarlak değildir. Bu üzüm, diğer üzümlere nazaran yassıdır. (Şekil olarak, iğdenin görünümüne benzer). Bu üzümün çekirdeği bile tatlıdır. Üzümü çekirdeği ile birlikte yiyebilirsin. Çünkü tatlı ve lezzetlidir.

Geçtiğimiz yıllarda; Karacalar Köyü'nden köylüler, Emirdağ'ına getirirler ve satalardı. Hatta getirilen üzümlerin içinden Karacalar üzümü varsa; Emirdağ halkı Karacalar üzümünü almayı tercih ederlerdi. Bu üzümün damak tadı bir başka idi. Karacalar köyünden köy halkı; Karacalar üzümünü, eşekle ve eşeğin üstünden heybe ile getirirlerdi. Heybe 2 gözlüdür. Köy halkı; heybenin her iki gözüne ve 20 şer kiloluk teneke kutularının içine, Karacalar Köyü'nde yetişen Karacalar üzümünü koyarlar ve bu üzümleri heybe ile birlikte eşeğin üstüne koyarlardı ve satmaya Emirdağ'ına getirirlerdi. Çoğunlukla bu üzümün müşterileri hazırdı ve sipariş üzerine Karacalar Köyü'nden getirirlerdi.

Hatta bu anlattıklarımı; bizim nesilde yetişenler daha iyi bilirler. Yeni nesil; bu Karacalar Köyü'nün üzümünü ve tadını, lezzetini bilmezler. Yeni nesil yetişen gençlere tavsiyem; Emirdağ'ına gittiklerinde Karacalar Köyü'ne uğrasınlar ve Karacalar üzümünü çokça alsınlar ve yesinler. Yeni nesil gençler; Karacalar Köyü'nde yetişen üzümü alıp yediklerinde, gençlerde bağımlılık yapar ve devamlı Karacalar Köyü'ne giderler ve Karacalar üzümü alırlar.

Ben geçtiğimiz yıllarda Karacalar Köyü'ne gittim ve Karacalar üzümünün yetiştiği asma ve bağ fidanı aldım. Emirdağ'daki bahçeme diktim ve her sene Emirdağ'daki evimin bahçesinde mevsiminde yetişen asma ve bağdan Karacalar üzümünü koparır ve yerim. Bu üzümün tadı bir başka ve damak tadı, lezzeti şahane. Herkese Karacalar Köyü'nde yetişen üzümü yemelerini tavsiye ediyorum.