Emirdağ'ının yöresel en meşhur yoğurdu 'EMİRDAĞ YOĞURDU' dur. ''EMİRDAĞ YOĞURDU'' dillere destandır. Emirdağ'ın neyi meşhurdur? derler. Emirdağlılarda, ''EMİRDAĞ YOĞURDU'' derler.

Emirdağ dışından; Emirdağ'ına gelenler yani (şehir dışından) Emirdağ'ına gelenler, mutlaka ''EMİRDAĞ YOĞURDU' alırlar ve kendi yerleşim yerine dönerler. ''EMİRDAĞ Yoğurdunun tadı lezzeti ve damak zevki bir başkadır ve tadına ve lezzetine bakanlar, tekrar Emirdağ'ına gelerek ''EMİRDAĞ YOĞURDU'' alırlar. ''EMİRDAĞ YOĞURDU, KATKISIZDIR'' Emirdağ'ında ayrıca yoğurt pazarı vardır.  Bu yoğurt pazarı, Emirdağ'da salı günleri kurulur. Emirdağ dışından salı günleri Emirdağ'ına gelenler, yoğurt pazarına giderler. Köylüler, salı günleri Emirdağ'ına getirdikleri ''EMİRDAĞ'YOĞURDU'' nu salı günleri kurulan yoğurt pazarında satışa sunarlar. İsteyen istediği yoğurdu alır ve giderler.

Emirdağ'ın hanımları ve erkekleri erkenden yoğurt pazarına akın ederler. Herkesin yoğurtçusu ve müşterisi de önceden bellidir. Zamanında gelmeyen müşteri, yoğurt bulamaz. Çünkü yoğurt beklemeye gelmez ve çabuk ekşir. Yoğurtlar, genellikle kalaylı bakraçlara çalınır yani mayalanır. Yoğurt satanlar; temiz giyinirler ve yoğurtları temizdir ve hijyeniktir.

''EMİRDAĞ YOĞURDU'' dağ yoğurdudur ve bu yoğurdu yiyenlerde ''EMİRDAĞ YOĞURDU'' kişilerde bağımlık yapar.