21 Ocak 2022 Saat 11:30 civarında İhlas Haber Ajansının muhabiri ilginç bir olay ile karşılaşıyor. Cep telefonu ile o anları ölümsüzleştiriyor. Haberini yazıyor ve saat 16:44’te haberi tüm abonelerine servis ediyor.

Eskisehirhaber.com da İHA abonesi olduğu için bu haber bizlere de ulaşıyor. Adalar’da oturan ablamı arayarak böyle bir durum var mı diye sordum. Sabah saatlerinde böyle bir durumun olduğunu ve belediye ekiplerinin saat 13.00 civarı temizlik yaptıklarını söyledi. Ben de haberin doğru olduğuna kanaat getirdiğim için haberi yayınlama kararı aldım.

Daha sonra ne görelim… Saat 20.00’de Odunpazarı Belediyesi sosyal medya hesaplarından bu haberi yalanladı. Eee biz araştırdık haber doğru. Adalar’da oturan ablama mı inanacağım, belediyeye mi? Daha sonra İHA muhabiri çekilen fotoğrafların çekildiği saati belgeleyen bir haber daha yaptı. Belediyeden bu sefer ses seda yok.

Böyle bir durumun hiç yaşanmamış gibi yalanlama açıklamasının yapılması hiç etik değil. Hatalarını kabul edip, düzelttik deyip gönülleri kazanmak varken durduk yere antipati kazandılar.

Eskişehir’de bugün 8 gazete, 20’den fazla da haber sitesi var. Hangi haber sitelerin bu haberi geçip geçmediğini arama motorundan aratarak bulabilirsiniz. Biz Eskisehirhaber.com olarak doğruğuna inandığımız ve teyit de ettirdiğimiz bu haberi yayınladık, kaldırmayı da asla düşünmüyoruz. Gazetelerin de sadece 1 tanesinde üçüncü sayfada küçük bir şekilde bu habere yer verilmiş. Diğer 7 gazete bu haberi kullanmayı tercih etmemiş. Takdir kamuoyunun…

Gelelim meselenin öz kısmına…

Haber dibine kadar doğru. Çekilen fotoğraflar da, bölge esnafı da, tanıklık eden Eskişehirliler de haberi doğruluyor. Peki sosyal medyada körü körüne belediyeyi savunanlara ne diyeceğiz. Çıkarınız ne sizin. Fanatik futbol takımı tutar gibi belediye mi desteklenir? Biraz vicdan…

Eskişehir basını ne kadar özgür ve hür bilemem. Eskisehirhaber.com olarak biz sadece vatandaşın yanındayız. Halkın sesini dile getirmeye devam edeceğiz. Eleştiriye alışık olmayan tuzu kurulara sesleniyorum. Dibine kadar eleştireceğiz. Çağrımız AK Partili belediyeler için de,  CHP’li belediyeler için geçerlidir. 

İLGİLİ HABER |

Eskişehir’de yoğun kar yağışından sonra Porsuk Çayı etrafındaki iki ayrı belediyeye ait olan yürüme yollarının bir tarafı çamur ve balçıkla kaplıyken, diğer bir tarafının temiz olması dikkat çekti.

Eskişehir’de bir çok cadde ve sokak kar yağışının dinmesinin ardından çamur ve balçıkla kaplanırken şehrin en yoğun ve turistlik yeri olan “Adalar’ın” Tepebaşı Belediyesi’ne ait olan tarafının çamur ve balçıktan temizlenip, Odunpazarı Belediyesi’ne ait olan tarafının temizlenmemesi vatandaşın kafasında soru işareti oluşturdu.

Eskişehirliler Porsuk Çayı’nın bir tarafında gayet rahat yürürken, köprüden karşıya geçtiklerinde kar ve çamurla kaplı yolda yürürken oldukça zorlandı. Bölgede bir kafe işleten Hayriye Fertelli de pislikten dolayı kafelerinin içlerinin devamlı kirlendiğini söyleyerek bu durumdan şikayetçi olduğunu belirtti.

Fertelli, “Karşı taraf çok temizken bu taraf hep balçık. Kafelerimizin içi leş içinde kalıyor, elimizde paspas, süpürge hiç bitmiyor. Kar yağalı 2 gün olmasına rağmen bu tarafı görüyorsunuz. Kafelerin içi berbat, bizler berbatız, yürüyemiyoruz, düşüyoruz. Müşterilerimiz de yürürken zorluk çekiyor” dedi.