Yılmaz Büyükerşen yeniden aday olursa seçimleri net bir şekilde kaybeder. Neden mi, özetleyeyim...

Mayıs 2023 seçimleri öncesinde memleketin yarısı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmasın istiyordu. Bu yönde kampanyalarda düzenlendi. Sosyal medyada aylarca bu konu gündemde tutuldu. Yapılan anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu hep dördüncü oldu. Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener isimleri hep Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde gözüküyordu. Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu isimleri seçimleri kazanıyor, Meral Akşener ve Erdoğan birbirine yakın oylar alıyor ama Kemal Kılıçdaroğlu anketlerde Erdoğan’a hep kaybediyordu. Bunu CHP Genel Merkezi ve altılı masadaki İYİ Parti dışında kalan 4 parti göremedi. Sonuç Kemal Kılıçdaroğlu aday gösterildi ve zor olanı başararak seçimleri kaybetti. Çünkü 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde muhalefetin seçimleri kaybetmesi gerçekten zor olan seçenekti.

Şimdi gelelim Eskişehir’e… 2024 yılının Mart ayında yerel seçimler yapılacak. Bence Ramazan ayı nedeniyle 3 Mart 2024 tarihinde bu seçimler yapılacak. Eskişehir’de son 20 gündür Yılmaz Büyükerşen yeniden aday olsun mu tartışmaları yaşanıyor. Yılmaz Büyükerşen adayım demedi. Ancak 6. kez aday olmayı düşündüğünü ifade etti. Şehirde daha önce kendisine oy vermiş insanlar bile sokak röportajlarında ve sohbet ortamlarında hocaya yeniden oy vermek istemediklerini ifade ediyorlar. Konunun aslında Yılmaz Büyükerşen ile de alakası yok. Konu CHP Genel Merkezinin güven kaybetmesinden başlıyor. Saklamaya gerek yok. Ahmet Ataç dışında da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde aday olarak görmek istedikleri başka bir isim yok. Ancak seçimlerin ardından CHP Genel Merkezi halka güven verecek adımlar atmak yerine var olan güveni daha da azaltacak adımlar attığı için CHP her geçen gün oy kaybediyor. Genel Seçimler farklıdır, yerel seçimler farklıdır diyeceklere de hemen yanıt vereyim. Kemal Kılıçdaroğlu’nun olmadığı bir ülkede söyledikleriniz doğru. Kemal Kılıçdaroğlu’nu savunan CHP’lileri anlamak gerçekten çok güç. Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkeye artık hiçbir şey vaad edemez. Millete rağmen o koltuğa oturmaya devam eden Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen’e istediği kadar destek versin, Yılmaz hoca bu seçimleri kaybeder. Yani Yılmaz Büyükerşen 6. kez aday olduğu için biraz oy kaybediyor, 86 yaşında olduğu için biraz oy kaybediyor, son 15 yılda Eskişehir’e çok fazla bir şey katamadığı için biraz oy kaybediyor ama Kemal Kılıçdaroğlu o koltukta oturduğu için Yılmaz Büyükerşen çok fazla oy kaybediyor. Özetle bu CHP ile Yılmaz Büyükerşen seçimleri kaybeder.

Son olarak da AK Parti kulislerinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için 3 önemli isim geçiyor. Bu isimlerin sadece 1 tanesi kamuoyunda konuşuluyor. Diğer 2 isim ise neredeyse gündeme bile gelmedi. Bu 3 ismin ortak özelliği ise Yılmaz Büyükerşen’e karşı kazanabilecek güçlü adaylar olması.