31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığı için 9 farklı isim geçiyor. Peki son durum ne?

AK Parti'de Odunpazarı Belediye Başkanlığı için mesai harcayan çok fazla isim var.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp aday olmak istediklerini bana söylediler. Yani adaylık söylemleri söylenti değil, gerçek. 

AK Parti’nin bir önceki Tepebaşı İlçe Başkanı Ali Acar da kesin olarak aday adayı olduğunu ilan etti ve çalışmalarını sessiz bir şekilde devam ettiriyor.

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal da mahalle mahalle dolaşıp çalışmalarını sürdürüyor. Son ana kadar da aday olabilmek için çalışmalarını sürdürecek.

Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik'in ismi AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığı için geçiyor. Ancak bu durumun çok doğru olduğunu söyleyemeyiz. Kazım Kurt sık sık isim vermeden onu seçimlerde yarışmaya davet ediyor. Kamuoyunda da bu sebeple böyle bir algı var. Hikmet Çelik yüzde 99 ihtimalle AK Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olmayacaktır. 

Veli Görkem Pala da bana aday olmadığını ve bu konuda bir herhangi çalışmasının bulunmadığını söyledi.

Eski Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Ekşi’nin de nabız yokladığı ifade ediliyor. Şansının çok düşük olduğunu konuşmaya bence gerek yok.

Burhan Sakallı’nın Odunpazarı’nı yeniden yönetmek istediğine dair söylentiler var. Mayıs ayından önce yapılan seçim çalışmalarında halkın karşısına çıkıp konuşmalar yapmasını da yeni bir adaylık sürecine hazırlık olarak yorumlayanlar oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne aday olarak gösterilmeyeceğini bildiği için Odunpazarı’nı yokluyor diyenlerin sayısı da az değil. Burhan Sakallı isterse aday olur söylemleri bakalım karşılık bulacak mı? Bunu bekleyip göreceğiz.

Gelelim en güçlü adaya. Şu ana kadar 8 isim değerlendirdik ama en favori ismi yazmadık. AK Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığı için en kuvvetli ismi Murat Özcan. Yüzde 90 ihtimalle Murat Özcan önümüzdeki aylarda AK Parti’nin adayı olarak ilan edilecek. Şu ana kadar çıkıp adayım demedi. Çünkü parti kültürüne fazlasıyla hakim. Ben aday olmak istiyorum diyenler genellikle aday yapılmıyor. Çok büyük bir sürpriz olmazsa Murat Özcan Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olacak.