Eskişehir'de oynanan Türkiye - Ermenistan maçının biletleri adil olmayan bir sistem ile dağıtılmıştır.

Biliyorsunuz Cuma günü Eskişehir’de Türkiye - Ermenistan maçı oynandı. Karşılaşmayı 33 bine yakın insan da tribünden takip etti. Bu 33 bin insanın 3 bini kent dışından geldi diyelim 30 bin civarı Eskişehir’de yaşayan insan maçta tribündeydi. Eskişehir’de 906 bin nüfus var. Yani bu kentte yaşayanların sadece yüzde 3,3’ü maça bilet bulabilecekti.

TFF maç biletleri satışa çıktı açıklamasını yaptığı anda biletler tükendi. Kırmızı üye diğer üyeler falan derken bir dünya çabaya rağmen insanlar maç bileti bulamadı. 200,300 ve 400 liradan satışa sunulan biletler çok hızlı bir şekilde bitti. Böyle bir durumu kimse anlamlandıramadı.

Karşılaşmaya sayılı günler kala şehirde bilet hareketliliği yine hızlandı. Birileri bilet buldum diyor, başkaları hiçbir yerde bilet satılmıyor diyor. Ortalıkta soru işaretleri dolaşırken birden Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Esnaf Odaları üyelerine 500 liraya forma + maç bileti satışı yaptığı bilgisi kulislere bomba gibi düşüyor. Bir kere bu kurumların forma ve bilet satması yasal mı onu bilen eden yok. 500 lirayı belirtilen ibana gönderiyorsun. Haber gelince de bağlı olduğun odaya gidip maç biletini ve formanı alıyorsun. Ortada ne fatura var de makbuz. Tam bir karadüzen.

Peki maç bileti alabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yetmiyor mu? İlla bir odaya veya kuruma bağlı esnaf mı olmak gerekiyor. Eskişehirspor taraftarları evim dediği stada gidemedi bu kimsenin umurunda mı? Türkiye Futbol Federasyonundan Eskişehir’de adil olmayan uygulamaya imza atmıştır. O biletlerin tamamı herkese eşit bir şekilde satışa çıkarılmalıydı. 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF yetkililerini kınıyorum. Özellikle isim veriyorum ki medya takip sisteminden bu yazıyı görsünler. Zaten yanlış teknik direktör seçimini devam ettirmek gibi bir hatanız oldu, bir de bu saçma sapan uygulamalar ile insanları iyice milli takımdan soğutmayın. İnsanlar sizlere rağmen, Alman Teknik Direktör’e rağmen bu milli takıma destek olmaya çalışıyorlar. 

Bilet dağıtım biçimine bir hakkaniyetli uygulama getirmeniz dileği ile.