AK Parti’nin Tepebaşı Belediye Başkan adayı kim olacak sorusuna yanıt aradık. İşte en son kulis dedikoduları...

Öncelikle CHP’de Ahmet Ataç artık Tepebaşı Belediye Başkan adayı olarak yarışmayacak. Çünkü o gözünü Eskişehir Büyükşehir Belediyesine çevirmiş durumda. CHP kanadında Tepebaşı ilçesi için Deniz Kaplan ve Ayşe Ünlüce isimlerinden başka bir isim ise konuşulmuyor.

Şimdi gelelim Deniz Kaplan ve Ayşe Ünlüce’nin rakibi AK Parti’de kim olacak konusuna. Kulislerde pek çok isim konuşuluyor. Mustafa Birsen, Hakan Çizmelioğlu, Zihni Çalışkan, Pınar Turhanoğlu Gücüyener ve niceleri. Tek tek analiz etmek gerekirse konuşulanlar şu şekilde;

Mustafa Birsen: Tepebaşı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevi nedeniyle doğal bir aday adayı. Aday olmak istiyorum derse favori isimler arasına girer. Niyeti var mı bilmiyorum ama göz ardı edilecek bir isim olmadığı kesin.

Hakan Çizmelioğlu: AK Parti’de Mayıs ayında yapılan milletvekili seçimlerinde 4. sıradan aday gösterilmişti. Yıllarca AK Parti’de Tepebaşı İlçe Başkanlığı yaptı. 39 yaşında olan Hakan Çizmelioğlu yakın çevresine aday olmadığını söylese de parti kültüründe görev tevdi edildiğinde karşı gelinmiyor. Hakan Çizmelioğlu muhtemel adaylar arasında kuvvetli bir şekilde yerini alıyor.

Zihni Çalışkan: AK Parti Eskişehir İl Teşkilatının bir önceki il başkanı. Çoğu yerde ismi Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları arasında gösterilse de Zihni Çalışkan’ın Tepebaşı Belediye Başkanı ihtimali olarak gösterilme ihtimali de kuvvetli bir şekilde ihtimaller arasında bulunuyor. Zihni Çalışkan teklif gelse de kabul etmez şeklinde söylemleri ben mantıklı bulmuyorum. Zihni Çalışkan görev tevdi edilirse seçim döneminde en çok çalışacak isimler arasında olacaktır.

Pınar Turhanoğlu Gücüyener: AK Parti’nin Eskişehir’de merkez ilçelerin birinde bir kadın aday çıkarma söylemleri var. Eğer bu düşünce hayata geçerse Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener kesinlikle favori isim olur. Kendisi yıllarca meclis üyeliği yaptı. Yılmaz Büyükerşen katılım sağladığı hemen hemen her meclis toplantısında isim geçirmeden kendisine laf söylüyor. Yılmaz Büyükerşen’in sık sık ‘Partinizin görevli avukatı’ dediği o isim Pınar Turhanoğlu Gücüyener. 41 yaşındaki avukatın ismi Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için anılıyor. Pınar hanıma görev tevdi edilirse sıradışı bir seçim süreci takip ederiz. Kendisinin son seçimlerde Milletvekili adayı olarak gösterildiğini de hatırlatmak isterim.

AK Parti’nin Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için bu 5 ismin dışındaki isimlerin çok fazla gündeme geleceğini düşünmüyorum. Bu 5 ismin de ortak özelliği ‘adayım’ dememeleri. AK Parti’de ön plana çıkmaya çalışan isimlere görev tevdi edilmez. Bu isimlerin tamamı bu durumun farkında. Bu kurala uymayanlar ise kötü bir haberim var. İşiniz cidden çok zor.