İYİ Parti Eskişehir'de Melih Aydın'ı yanlış bir yerde değerlendiriyor. Seçim kazanma ihtimali olan yer varken seçim kazanması çok daha düşük olan bir yere aday gösteriyorlar.

İYİ Parti Salı günü Eskişehir’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayını açıklayacak. 

Meral Akşener saat 16.00 civarında Melih Aydın’ı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak ilan edecek. Ancak İYİ Parti bence bu konuda hata ediyor.

Melih Aydın gibi potansiyelli bir isim şansının daha yüksek olacağı bir yerde değerlendirilmeliydi. Neden mi böyle düşünüyorum. Çünkü CHP çok yüksek ihtimalle Melih Aydın’ın karşısına Ahmet Ataç’ı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak çıkaracak. 

AK Parti’nin de eski bir bakan ve bürokrat çıkaracağı da gelen bilgiler arasında. Maalesef Melih Aydın bu kurtlar sofrasında iş yapar ama sonuç alamaz. 

Melih Aydın gibi bir isim Tepebaşı Belediye Başkanlığına aday gösterilmeliydi. Neden mi? Çünkü Tepebaşı ilçesinde 3 tane ilk kez aday olacak isimler yarışacak. Ahmet Ataç’ın ardından CHP orada kimi aday çıkarırsa çıkarsın geçmişe oranla çok daha düşük bir oy oranına sahip olacak. 

Kemal Kılıçdaroğlu etkisi ile sandığa gitmeyecek CHP’li seçmenlerin sayısını da azımsamamak gerekiyor. AK Parti de Tepebaşı konusunda somut adımlar atamıyor. Cumhur ittifakının Tepebaşı’na MHP’li bir ismi çıkarması bile gündemde. 

Yani Tepebaşı seçmeninin sandıkta göreceği oy pusulasında AK Parti yerine MHP logosu yer alabilir. Bu sebepten milletvekilliği seçimlerinde bir nebze rüştünü ispatlamış Melih Aydın’ın Tepebaşı Belediye Başkanlığında şansı çok daha yüksek olurdu. İYİ Parti bence bu konuda hata ediyor. Tepebaşı gibi 385 bin nüfuslu bir ilçeyi kazanma şansları varken bu ihtimali neden değerlendirmiyorlar anlamıyorum. Tepebaşı’nda Melih Aydın etkisi yaratacak başka bir isme sahipler mi, onu bilemem.