ABD’li dijital yayın platformu Disney Plus'ın Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı “Atatürk" dizisini yayınlamama kararı almıştı.

Bu kararın arkasında ABD'deki Ermeni lobisinin baskısı olduğu da Ermenilerine yönelik yayın yapan bir haber kuruluşuna ait sosyal medya hesabında ifşa olmuştu. Ancak Ermenilerin soykırım diye uydurduğu şey ile Atatürk’ün hiç bir alakası yok. O tarihlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir yetkisi yok. Bahsettikleri dönemde Mustafa Kemal düşük rütbeli bir asker. Ermenilerin bu diziyi yayınlamayın demesinin altı boş. 

Disney de işler hiç yolunda gitmiyor. Ettikleri zararın haddi hesabı yok. Netflix’e özenen Disney bence bu işi beceremedi. Batma noktasına doğru da giderken maliyetleri düşürme peşine düştüler. Gelelim bizi ilgilendiren kısmına. 6 bölüm olarak çekilen dizi 3’er bölüm birleştirilerek 2 film haline getirildi. Türkiye’deki sinemalarda yayınlanacak. Daha sonra da 2024 yılının yaz aylarında Fox TV’de yayınlanacak. Buradaki sıkıntı çekilen dizinin dünya genelinde yayınlanmayacak olması. ABD’de yaşayan bir avuç Ermeni nedeniyle böyle bir karar alındı. 

Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve dünya tarihinin nadiren gördüğü bir dehadır. Bu gerçeği dünyanın en önde gelen tarihçileri de kabul ediyor. Sağlığında ve ölümünden sonra tüm dünyaya örnek gösterilen Atatürk sahipsiz değildir.

Bu sebeplerle Disney Plus'ın Türkiye’deki lisansı iptal edilmelidir. Zaten daha önce yayınladığı yerli içeriklerin 2 tanesi hariç hepsini kaldırmışlar. Kalan 2 tanenin de zamanı gelince kaldırılacağı ifade ediliyor. RTÜK inceleme başlattık deyip konuyu zaman aşımına bırakmamalı. Kanunlar çerçevesinde bu lisansı iptal etmeli. Bu şekilde yaptırımlar uygulanmalı ki Disney Plus nasıl bir hata yaptığının farkına varsın. Avrupa’da ve dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarını da Disney Plus aboneliklerini iptal etmeye davet ediyorum.