Milli Takım futbolcularına anlatılan efsane taraftar Ermenistan maçında tribünde değildi! Tribünde maçın ilk bölümünü kırmızılar mı beyazlar mı biziz diyen insanlar tribündeydi.

Eskişehir’de dün akşam saatlerinde bir milli maç oynandı. Tribünde 32 bin 500 biletli taraftar vardı. Ancak 1 koltuk başına 1 bilet satıldığını bildiğimiz ortamda merdiven boşlukları bile tıklım tıklım doluydu. Ve bir tane bile boş koltuk görmek söz konusu değildi. Demek ki kapasite fazlası bilet basıldı. Her neyse. Tribünde toplasan 1000 tane Eskişehirspor formalı insan yoktu. Bir futbol takımının 12. oyuncusu taraftarıdır. Ancak dün Eskişehir Yeni Stadyum’da taraftar değil seyirci vardı. Ermenistan ataklarında ıslık çalan, milli takımın attığı golde de gol diye bağırmaktan öteye geçemeyen bir insan topluluğu tribünden maçı takip etti.

Milli takım forması ile daha önce Moldova, İzlanda ve Hırvatistan maçları için Eskişehir’e gelen oyuncular ilk kez Eskişehir’e gelen genç oyunculara Eskişehir’deki futbolseverlerin ne kadar ateşli olduğundan mutlaka bahsetmişlerdir. Ancak hepsi hayal kırıklığına uğradı. Tribünlerde tezahürat yapabilen, takımı ateşleyen, hakemi baskı altına alabilen taraftar topluluğu yoktu. Bunun yerine bazı partilerin gençlik kolları, kadın kolları, mahalle temsilcilerine bağlı insanlar gibi gruplar vardı. Kırmızılar mı beyazlar mı Türkiye diye sorduğuna emin olduğumuz insanlardan milli takımı ateşlemesini nasıl bekleyebilirsiniz.

Maçtan sonra Instagram hesabıma girdiğimde takip ettiğim pek çok insanın tribünden story ve post denilen paylaşımlar yaptığını gördüm. İnanın pek çoğu yakından tanıdığım ama bu insanlar maça gitmez dediğim insanlar. Ben maç biletimi nasıl mı buldum. Onu da söyleyeyim. Maçın başlamasına 3 saat 45 dakika kala bir yerden 500 liraya bilet almış (normalde o bilet 200 lira) ve farklı bir işi çıktığı için maça gidemeyeceğini söyleyen bir tanıdığımın biletini bana vermesi ile gidebildim. O olmasa maça kendimi akredite ettirmediğim için ben de gidemeyecektim. Instagram storysi çekmekten milli takımı destekleyemeyen insanlar nedeniyle galibiyet kaçtı görüşünü savunanlardanım. 

A Milli Takımımızın Eskişehir’de oynadığı 5 maça da gitmiş birisi olarak söyleyebilirim ki. Her anlamı ile kötü bir maçtı. Kazansaydık da böyle olacaktı. TFF’nin biletleri dağıtma konusundaki beceriksizliği, turnikelerin sık sık arıza yapması, tribünlerde video çekmekten takımı destekleyemen ücretsiz taraftarlar falan filan. Özetle şunu söyleyebilirim. A Milli Takım dün akşam 12. adamından yoksundu. Bunun da tek sorumlusu TFF’dir…