İYİ Parti maalesef dün gazeteciler üzerinde olumsuz bir intibaa bıraktı. Keşke aday tanıtım programı çok daha profesyonel olsaydı.

İYİ Parti üçüncü seçenek biziz çünkü biz farklıyız mottosu ile yerel seçimlere hazırlansa da daha ilk günden basın önünde olumsuz bir intiba bıraktı. Bunları İYİ Parti’nin iyiliğini düşünen bir gazeteci olarak yazdığıma emin olabilirsiniz.

1-) Kürsüye mikrofon koyma yasağının gerekçesi nedir?

2-) Neden sadece Anka Haber Ajansının mikrofonuna izin veriliyor

3-) Sadece Anka Haber Ajansı’na topril geçilmesi ne kadar adil bir durumdur?

4-) Yerel basın son model kameralar ile iş yapmıyor. Akşener ile kameraların arasına 70 metre mesafe koymak kimin fikriydi? 

5-) Kürsüye mikrofon koymadığımızda ortam sesi ile çekim yapabiliyoruz. Bu da izleyicinin izlerken ‘şunlara bak sesi bile alamıyorlar’ demelerine neden oluyor.

6-) Siz Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’nun önüne mikrofon koyabiliyor musunuz diyen İYİ Partililere soruyorum. Hani siz onlardan farklıydınız?

7-) Adayları tanıtma konusunda siz memnun musunuz? Genel Başkanınızın yanına çağırıp adaylarımız bu insanlardır demesi çok mu zordu?

Melih Aydın ve Emine Edizgil’e adaylık sürecinde başarılar diliyorum. Ancak çok sevdiğim bu iki insan teşkilatlara güvenip seçim kazanmayı düşünüyorlarsa Allah yardımcıları olsun. 

Not: Meral Akşener’e soru sorma imkanımız olsaydı ilk 3 soruyu tek bir soru haline getirip Sayın Akşener’e sorardım. Keşke sorabilmiş olsaydım. Meral Akşener'in bana hak vereceğinden oldukça eminim.