Yılmaz Büyükerşen ve Kazım Kurt bence 2024 seçimlerinde bence aday olmamalı. Neden mi, buyurun anlatayım.

Yılmaz Büyükerşen 1999 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Girdiği 5 seçimi de kazandı. Hem de oylarını artırarak. 1999 yılında Orhan Soydaş’ı yendi. 2004 yılında Faruk Karaçay’ı yendi. 2009 yılında karşısına Hasan Gönen çıktı onu da yendi.2014’te Harun Karacan çok sağlam çalıştı. Onu da 33 bin oy farkla mağlup etti. Son olarak 2019 yılında Burhan Sakallı vardı. Onu da 39 bin oy farkı ile devirdi. AK Partiyi 4 kez devirdi ve hiç mağlup olmadı. Ancak 2024 seçimleri için maalesef gidişat hiç de iyi değil. CHP fokur fokur kaynıyor. Genel başkan krizi var. İnsanların CHP’ye olan inancı dip yapmış durumda. Yılmaz Büyükerşen ile ilgili yapılan anketlerde 4 kişiden 3’ü aday olmamalı diyor. Yılmaz Büyükerşen artık zirvede bırakmalı. AK Parti’ye karşı hiç kaybetmeyen Belediye Başkanı olarak adını tarihe yazdırmalı. 2024 seçimleri için adayım açıklaması yaptı ancak kesin bir karar değil.

Kasım ayında 86 yaşına girecek. Parti içerisinde bile aday olmasını istemeyenlerin sayısı az denmeyecek kadar çok. Yerine kim aday olmalı ben bilemem. Ama Yılmaz hocayı çok sevenler bile aday olmasını istemiyor. Hangi kamuoyu baskısı ile yeniden aday olmak istiyorum dedi bilemiyoruz. Görev süresinin ilk 10 yılı çok iyi işler yaptı ancak devamındaki 14 yılda yerinde sayan bir Eskişehir Büyükşehir Belediyesi var. Yılmaz Büyükerşen ismi artık seçmenlere heyecan vermiyor. Trafik sorununa, otopark sorununa, kentsel dönüşüm sorununa, yeni imar planlaması yapabilecek belediye başkanlarına ihtiyaç var. 

Gelelim Kazım Kurt neden aday olmamalı sorusuna.

Ben hiçbir tarafsız ankette Kazım Kurt yeniden aday olmalı mı sorusuna evet yanıtının çoğunlukta olacağına inanmıyorum. Kendisi 9 yıldır Odunpazarı Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. 2019 seçimlerinde yaklaşık 300 bin seçmenli ilçede 7200 oy farkla seçilmişti. Son 5 yılda Kazım Kurt’un Odunpazarı ilçesine çok şey kattığı söylenebilemez. Odunpazarı’nın en kalabalık mahallelerinden Kazım Kurt’a oy gelmiyor. AK Parti’nin karşısına kazanmasına ‘banko’ denilebilecek aday hazırladığı herkesin dilinde. İYİ Parti’den de il başkanı Emine Edizgil’in aday olmak istediği sır değil. Odunpazarı’nda CHP ve İYİ Parti 2019 yılında kendi aday çıkarmışlardı. 2024 seçimlerinde bu durum tekrarlarsa AK Parti’nin adayının kaybetmesi mucizelere kalır. Bu sebeple Kazım Kurt, AK Parti’ye karşı kaybetmeyen isimler arasına adını yazdırmak istiyorsa bence aday olmamalı.

Bu arada kendisi Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı negatif söylemler kullanmaya devam ederse parti meclisinde ihraç edilmemek için 3’te 2 çoğunluk aramak zorunda kalabilir. Bence katıldığı TV programlarında ağzından çıkan kelimelere daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Böyle giderse parti tarafından zaten 2024 seçimlerinde aday gösterilmeyecektir.