Bu akşam saat 19.00’da Eskişehir’de siyasetle ilgilenen herkesin tanıdığı, bir belediye başkanına da yakınlığı ile tanınan birisi tarafından arandım. 

Arama sebebi bir dedikoduyu haber yapmamın gerektiğiymiş. Dedikodu da şu; AK Parti’den geçtiğimiz günlerde istifa eden bir ismin babası trafiği tehlikeye atacak şekilde trafikte seyretmiş.

Ben de o aracın o ismin babasına ait olduğuna dair belgeniz varsa haber yapabileceğimi, ayrıca bir insanın babasının kusurundan oğlu sorumlu tutulamaz, yani babasının üzerinden haberi yapabileceğimi söyledim. Yani önce evrak, sonra haber dedim. 68 saniye süren konuşma boyunca ellerinde evrak olmadığına ancak haberin doğru olduğuna beni ikna etmeye çalıştılar. Doğal olarak haber de yapmadım.

Neyse konu kapandı gitti derken bir de ne göreyim. Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir saat 19:15’de bana yazdırmaya çalıştıkları ancak kabul etmediğim konuyu twit atmış. İncir çekirdeğini doldurmayacak konularla gündeme gelmeye çalışan ve sürekli partisine zarar verdiğine fark etmeden yoluna devam eden bu arkadaşa nacizane bir önerim var; parti politikalarından sapma. Sen gençlerin sorunlarını sık sık gündeme getiren bir gençlik kolları başkanı ol. Cem Diler gibi ol mesela. CHP’nin kültüründe çamur at izi kalsın yoktur. Senin şu an yapmaya çalıştığın tek şey bu. 

Mesela Eskişehirspor taraftarını karşına alma. Duyduğun her şeyi hemen doğru kabul edip, sosyal medyaya taşıma. Mazallah bir gün görevden alındığını duyunca her şeyin çok geç olduğunu fark edersin.

Partideki ağabeylerin seni zaten uyaracaktır da, ben yine de bir dostun olarak önden uyarmak istedim. Sağlıcakla.