Bu sabah uyandığımda sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında ilk sırada #EskisehirKYK konusunun konuşulduğunu gördüm. Neymiş bu diye baktığımda okuduklarım maalesef üzücü bir olayın yaşandığına dairdi.

Olayların tam olarak özeti şöyle; Dün gece saat 00.00 civarında Eskişehir Yunus Emre Kız Öğrenci Yurduna bir erkeğin girdiği anlar sosyal medyada gündem oldu. Yurtta kalan kız öğrenciler, “Güvenlikçilerin yoğun olduğu bir ortamda böyle bir durumun yaşanması kabul edilemez” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Paylaşımların birkaç tanesi de şu şekilde;

Buze Aktaş: “Bugün gece saat 00.00 sularında Eskişehir Yunus Emre Kyk yurduna orta yaşlarda bir adam giriyor. Bulunduğumuz konumda 3 güvenlik noktası olmasına rağmen elini kolunu sallaya sallaya içeri girebiliyor. Can güvenliğimiz yok. Bunun hesabını kim verecek? Lütfen kamera kaydı almayın, biz bizeyiz burada diyorlar. Hiç de biz bize değilmişiz. Böyle bir ihmalkarlığı kabul etmiyoruz.”

Gamze Kaplan: “Yurdun bahçesine kedi köpek girerken onları çıkarmaya çalışan ,2 dakika geç kalsak başımıza dikilen güvenlikler ne oluyor da bugün elini kolunu sallayarak yurdun içine kadar bi adamı girdirmeyi başarabildiler acaba. can güvenliğimiz yok illaki birine bir şey mi olacak?”

Esranur Özyurt: “Eskişehir KYK kız yurdu, konum olarak kampüsün içinde yer almasına rağmen gece saatlerinde bir adam rahatça girebiliyor ve katları gezebiliyor. Dışarıdaki güvenliklerin, içerideki güvenliklerin hiçbir şeyden haberi yok. Bu nasıl koruma, bu nasıl güvenlik?”

KYK Eskişehir İl Başkanının konu ile yakından ilgilendiği, konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı da gelen bilgiler arasında.