Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine yerel basında çıkan haberleri daha dikkatli okumalarını tavsiye ediyorum.

‘Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 150 kişiyi işsiz bıraktı!’ başlıklı haber şahsıma aittir ve sonuna kadar arkasındayım.

Öncelikle durumu özetleyeyim…

Mülkü Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ait Haller Gençlik Merkezi yine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesi olan Belmar adlı işletmenin yapmış olduğu ihale sonrasında ihaleler kazanan firmalara verilmişti.

Firmalara Turizm bakanlığından alınan turizm işletme belgesi olmaması gerekçesiyle ruhsat veremeyeceğini bildiren Belediye yetkilileri işletmelere ayrıca, “faaliyetinizi sonlandırın, işletmeleri kapatmazsanız gelip mühürleriz” demişti.

Haberimde de aynen bu ifadeler yer almıştı.

Daha sonra ne mi oldu?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ‘1 Mart 2022 tarihinde bazı internet haber sitelerinde yazılan ‘Büyükşehir Belediyesi 150 kişiyi işsiz bıraktı’ başlıklı yanıltıcı haber nedeniyle kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekli olmuştur’ diye bir duyuru yayınladılar.

Ben haberimde ‘Kanunlara göre söz konusu tesise ilişkin turizm işletmesi belgesi şart olmamakla birlikte takdir yerel idare yani Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde. Takdir hakkını bu yönde kullanan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 150 SGK’lı çalışanın işsiz kalmasına neden oldu.’ yazdım.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ‘ruhsatları biz iptal etmedik, bu haber yanıltıcı bir haberdir’ dedi.

Hiç kimse Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu firmaların turizm işletme belgelerini iptal etti diye bir iddiada bulunmadı ki. Yazdığım haberin neresi yanıltıcı. Yanıltıcı kelimesini kullanarak bizi zan altında bırakan sizlersiniz…

Haberimi ve iddiamı yineliyorum… ‘Kanunlara göre söz konusu tesise ilişkin turizm işletmesi belgesi şart olmamakla birlikte takdir yerel idare yani Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde. Takdir hakkını bu yönde kullanan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 150 SGK’lı çalışanın işsiz kalmasına neden oldu.’

Şimdi yeni bir iddia da daha bulunuyorum. Çıkıp açıklama yapın… Çünkü bu iddiam bazı yerlerde sıklıkla konuşuluyor. Haller Gençlik Merkezinin hemen yanı başında bulunan ve yeni yapılan otelin mülkiyeti Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Ve ne tesadüftür ki çalışmasına müsade etmediğiniz firmaları benzeri konsepte bir işletme de bu otelin bünyesinde hizmet veriyor. Yoksa kapattığınız işletmelerin müşterileri orayı tercih etsinler ve işletmenizin yoğunluğu, dolayısıyla da değeri artsın diye mi 150 kişinin işsiz kalmasına sebep oldunuz. Bilmek isterim. Bunlar benim uydurduğum masallar değil, kamuoyunda bilinen ve konuşulan ihtimallerdir, bilin istedim.