Bilindiği üzere Odunpazarı Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında Ihlamurkent Mahallesi’nde bulunan Akaryakıt ve LPG istasyonunun 10 yıla kadar kiralanmasına dair Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt’a ihale ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere yetki verilmişti. Kazım Kurt bu yetkiyi 12 Mayıs Perşembe günü eline aldı. Aradan 11 gün geçmesine rağmen halen ihale tarihi ilan edilmedi.

Şimdi gelelim ayrıntılar ve söylentilere. Öncelikle 2012 yılında Ihlamurkent Mahallesi’nde bulunan bu Akaryakıt ve LPG istasyonunu Eskişehirspor’un Marsilya ve St. Johnstone ile Avrupa Ligi maçları oynadığı sezonda Eskişehirspor’a tahsis edilmiş ve kulüp o günlerde oldukça iyi meblağları kasasına koymuştu. O günlerde Odunpazarı Belediyesi Başkanı olan Burhan Sakallı’ya çok teşekkür ettiğimi belirtmek isterim. 

Bildiğim kadarıyla 2012 yılında yapılan o ihale bu yılın Şubat ayında sona erdi. Şimdi yeni bir ihale yapılacak. Öğrendiğim kadarıyla Kazım Kurt’un o petrol istasyonunu Eskişehirspor’a vermekte pek gönüllü değil. Eskişehirspor’un bildiğiniz üzere Trabzonspor’a 420 bin Euro’luk bir borcu bulunuyor. Türk Lirası ile 7 milyonun üzerinde bir rakama denk geliyor. Yine edindiğim bilgilere göre de Ihlamurkent Mahallesi’nde bulunan bu Akaryakıt ve LPG istasyonunun da 10 yıllık ihalesinin 7 milyon rakamının üstünde verileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Şimdi gelelim şehirde ve kulislerde konuşulanlara…

Söylenti 1-) Kazım Kurt belediyeye yeni gelir elde etmek için burayı Eskişehirspor’a vermek istemiyor. Kanuni hakkıdır böyle yaparsa Eskişehirspor taraftarları hariç kimse bir şey söyleyemez. Taraftarlar da sadece ifade özgürlüğü kapsamında yorum hakkını kullanırlar.

Söylenti 2-) Kazım Kurt’un Eskişehirspor’a yönetici yapmak istediği birileri var. Bu kişiler liste yapıp yönetimi alırlarsa Ihlamurkent Mahallesi’nde bulunan Akaryakıt ve LPG istasyonu da Eskişehirspor’a verilecek. Geçtiğimiz günlerde çift liste yönetime girebilir twiti paylaşmamdaki sebep de budur. Yerel basında Mustafa Akgören ismi gündeme getirilip, ertesi gün yalanlandı. Kazım Kurt’un aklındaki ismi henüz kendisi dışında kimse bilmiyor. Belki de böyle bir durum yoktur ve sadece söylentiden ibarettir, kim bilir?

Söylenti 3-) Kazım Kurt bu ihaleyi Eskişehirspor’un kongre süreci tamamlanmadan yapmayacak. Yeni oluşacak yönetim listesi Kazım Kurt’un hoşuna giderse Eskişehirspor’a verilmesi konusunda gerekli adımlar atılacak. Kazım Kurt’un beğenmeyeceği bir yönetim oluşursa belediyeye yeni gelir elde etme adına adımlar atılacak.

Bana göre Kazım Kurt bir satranç oynuyor. Eskişehirspor taraftarları da bildiğim kadarıyla Mehmet Şimşek ve ekibinin göreve devam etmesini istiyor ve bekliyor. Kazım Kurt, Mehmet Şimşek gibi şehir tarafından takdir edilen bir isme burayı vermek istemiyorsa bir planı vardır. 2021 yılında 336 milyon TL gelir elde etmiş bir belediyenin 7 milyon TL gibi bir gelir kalemi için Eskişehirspor taraftarlarını saf dışı bırakacağını zannetmiyorum. Ne diyelim Kazım Kurt’un Eskişehirsporluluk testi hepimize hayırlı olsun.

Not: AK Partili Murat Özcan meclis toplantısında Kazım Kurt’a bu ihale ile alakalı Eskişehirspor’a verilecek diye oybirliği ile meclisten geçirdik. İnşallah gereğini yaparsanız demişti. Kazım Kurt da ihale konusuna ilişkin, “Eskişehirspor bizim kiracımızdı. Sözleşme süresi sona erdi. Yeni bir ihale yapacağız. Biz bir belediyeyiz. Eşit şartlarda ihaleye çıkaracağız. Eskişehirspor ihaleyi kazanırsa, veririz. Sadece Eskişehirspor kazansın diye işlemler yapamayız.” demişti.