Eskişehir’de veya Türkiye’nin herhangi bir ilinde zincir marketten Cuma günü 5 litre zincir market markası ayçiçek yağını 109 liraya alan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KDV müjdesi ile sevinmişti. Ancak devam süreci pek de hayal edildiği gibi olmadı.

Bir zincir market çalışanından edinilen bilgilere göre devam süreci aynen şu şekilde gelişti;

Cuma günü Zincir market markası Ayçiçek yağı 109 liraya satılıyordu. Saat 15.00 civarına kadar da bu fiyattan satıldı. Daha sonra Cumhurbaşkanı yeni KDV düzenlemesini duyurdu. Bu açıklamanın ardından akşam saatlerine doğru 109 liraya sattığımız ayçiçek yağının fiyatı 119 liraya yükseldi. Pazartesi günü sabah saatlerinde KDV oranı yüzde 1 olarak güncellendi ve ayçiçek yağının güncel fiyatı 111 lira 28 kuruş oldu.

Yüzde 7 daha ucuza ayçiçek yağı alacağını düşünerek zincir markete giden vatandaşlar iki gün önce 109 liraya aldığı ürünü 111 lira 28 kuruş olarak görünce hayal kırıklığına uğradı.

KDV düzenlemesi bile vatandaşa gizli zam olarak döndü. Vatandaşlar yetkili mercilere durumu ihbar edeceklerini bildirirken bizlerden de olanı biteni yazmamızı istediler. 

Ne diyelim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.