Bilindiği üzere Eskişehirspor son 3 sezonun üçünde de küme düşme potasında ligi tamamladı ve bir alt liglere düştü. Bu küme düşmelerden birisinde pandemi nedeniyle ligden düşmeler iptal edildi ve son 3 sezonda 2 kez küme düşmüş olduk.

Şimdi bu hatırlatmayı neden yaptığımı ifade ediyorum. Eskişehirspor kısır bir döngü içerisine girdi. Bu küme düştüğümüz 3 sezonunda başlangıç süresi aynen şu an içerisinde bulunduğumuz günlerdeki gibi yaşandı. Trabzonspor dosyası nedeniyle açılmayan transfer yasağı, elimizdeki kadroyu korursak ligde kalırız inançları, azaltılmaya çalışılan borçlar, her sezon azalan seyirci sayısı, çözülemeyen problemler, ilk hedefimiz sahaya takım çıkarmak ve tesislerde tencereler kaynasın düşüncesi maalesef bizi buralara getirdi. Bu kronolojik sıralamaların en sonunda hep ligi son sıralarda tamamlamak yer aldı.

TFF 2.Lig’de tecrübe kazanmış kadroya 5-6 tane U19 takımından takviye yapıldı. Altyapının transfer yasağı kaldırılarak altyapıya dahil olan gençler ligin başlamasını bekliyor. Camianın da açıkçası kendilerinden beklentileri büyük. TFF 3. Lig acı ama gerçek bir şekilde beklenenden daha zor geçecek. Teknik taktiğin değil ayakta kalanın puanları hanesine yazdırdığı bu ligde futbolcularımızın yüksek kapasite ile mücadele etmesinden başka umudumuz da yok.

Mehmet Şimşek ve ekibine inanılmaz saygı duyuyorum orası ayrı ancak kongre sürecinde oluşturdukları rüzgar maalesef dindi. İyi niyetleri ile günleri değil küme düşürmeden sezonu kurtarmaya çalışıyorlar. Açıkçası beklentilerin çok üzerinde bir teknik direktörü de ikna ederek takımın başına getirmeyi başardılar. 

Şimdi gelelim bu cümlelerin ardından asıl meseleye… Camiada yaprak neden kıpırdamıyor, beklenen destekler neden gelmiyor?

Ülkenin ekonomik şartları, Eskişehirspor’a bakılan negatif bakış açısı, ‘Bazıları yedi biz mi ödeyeceğiz’ diyenleri falan geçip asıl sıkıntının ne olduğunu açıklıyorum. Eskişehirspor ticaret yapamıyor. Karşılıksız para beklentisi artık şehrimizde karşılık bulmuyor. Eskişehirspor yönetimi ticaret yapmayı düşünmediği sürece de maalesef bu süreç daha da kötüleşerek devam edecek.

Öncelikle Eskişehirspor yönetimindeki bulunan ağabeylerimin toptan para bulabilme arzusunu ve anlayışını askıya alması gerekiyor. Kusura bakmayın ama TFF 1.Lig’de ve TFF 2.Lig’de bulunamayan sponsorlukları TFF 3.Lig’de hiç bulamazsınız. Eskişehirspor’a sürekli gelirler sağlacak, az ve öz nakit akışı sağlayacak projeler ihtiyaç var. Yönetim kurulunun içerisinde bu projeleri üretip hayata geçirecek yüksek kapasiteli isimler de var.

Siyasilere bel bağlamadığınızı bende biliyorum ama camiada Zihni Çalışkan isim sponsorluğu getirecek de transfer yasağı kaldırılacak gibi bence gerçekleşmesi düşük bir inanç var. Kazım Kurt’un petrol istasyonunu Eskişehirspor’a vermeyeceğini bugün sokaktaki 10 yaşındaki çocuk bile söylüyorsa gerisini siz düşünün. O konuda da minik bir bilgi vereyim. Kazım Kurt ihale sürecinin uzattıkça uzatıyor. Haziran’dı Temmuz oldu. Temmuz’du Eylül, Ekim oldu. Böyle giderse seçim yaklaştıkça siyasi koz olarak kullanacaktır diye düşünüyorum. 

Özetle bizim artık siyaseti, beklentiyi bırakıp ticaret yapmaya ihtiyacımız var. İnsanlar Eskişehirspor’a para verirken karşılığında bir hizmet almak istiyorlar. Camiaya sportif başarı vaad etmediğiniz sürece karşılıksız destekler maalesef gelmiyor, gelmez de.