Üzülüyorum. Çok üzülüyorum. Birkaç gün önce tramvayda haber çekmeye gidiyorum. İki tane çocuk Burak Yılmaz’ın Hollanda’da oynadığı futbolu tartışıyorlar.

Son oynadığı maçta asist mi yapmış ne? Sordum ikisi de futbol meraklısı ve İstanbul takımlarını tutuyorlar. Ya Eskişehirspor dediğimde ‘Eskişehirspor mu kaldı abi’ diyorlar. Eskişehirspor’un logosu ve renkleri dışında kulüp hakkında en ufak bir bilgileri de yok. 

Bugün markete alışverişe giderken bir parkın yanından geçtim. İçerisinde basketbol sahası olan bir park. İçerisinde 8’e 8 çift kale maç yapan toplam 16 tane genç gördüm. Yaşları 10-14 arasında değişir. En az 10 tanesinin üzerinde futbol kulüplerinin formaları var. Ancak bir tane bile Eskişehirspor forması yok. Liverpool var, Barcelona var, malum İstanbul takımlarının formaları var ama Eskişehirspor forması yok. 

Neyse… 

90’lı yıllarda doğan çocukların gençlik çağları Süper Lig ile geçti. Eskişehirspor’un İstanbul takımlarını nasıl puansız gönderdiğini, Trabzonspor’a deplasmanda 3 gol, 4 gol attığı maçları yaşadı. Türkiye Kupası'nda final gördü. Kısa da olsa Avrupa Ligi gördü. Bizler şanslıymışız. 

Z kuşağı diye adlandırılan nesil Eskişehirspor’dan uzak büyüyor. Annesi ve babası her ne kadar Eskişehirspor aşkını onlara aşılamaya çalışsa da, televizyonda bahsedilmeyen, play station da seçemediği bir takımı tutmak çok mantıklı gelmiyor onlara.

Eskişehirspor battı, Eskişehirspor bitti, Borç 300 milyonu geçti gibi söylemlerden acilen uzaklaşıp, şu transfer tahtasını bir an evvel açmak lazım. Acı ama gerçek. Eskişehirspor’dan uzak bir nesil yetişiyor. Bu çocukların Eskişehirspor kültürünü yaşatmaya devam edeceklerinden şüphelerim var. Elbette içerisinde Eskişehirspor sevdası olan çocuklar da var ancak sayıları azınlıktadır diye düşünüyorum.

Ortada bir ayıp veya sıkıntı varsa bu şehrin ayıbıdır. Bu kulübün yaşaması ve kuvvetlenmesi gerekiyor. Taraftarlara seslenmiyorum. Onlar zaten ellerinden geleni yapıyorlar. Milletvekillerine, belediye başkanlarına ve sayın valimize sesleniyorum. Şu takımın ayağa kaldırılması için artık lütfen yan yana gelin.