Nabi Avcı'ya sorduğum AK Parti teşkilatları ile ilgili sorum kamuoyunda oldukça ses getirdi. her yerde tartışıldı. Buyurun altında yatan gerçekler...

Takip edenler biliyorlardır; Nabi Avcı’ya özetle “AK Parti teşkilatlarını diğer partilere göre daha zayıf görüyorum. Siz Eskişehir’deki AK Parti teşkilatlarının çalışmalarını yeterli görüyor musunuz” diye sormuştum. Kendisi de bu sorunun yeri burası değil diyerek geçiştirmeyi tercih etmişti. Devamında kullandığı cümleler de pek tatmin edici değildi.

AK Parti teşkilatları Eskişehir’de ne yapıyor gerçekten anlamak mümkün değil. Öncelikle basın ile olan iletişimlerini gözden geçirmek gerekiyor. 

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ile röportaj konusunda sözleştik. Sonra birileri araya girdi röportaj gerçekleşmedi.

Daha sonra…

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ile röportaj konusunda sözleştik. Sonra Ali Acar beni arayarak herhangi bir gerekçe göstermeden ‘daha sonra yapalım’ dedi.

1 Aralık 2021 tarihinden beri siyaset muhabirliği yapıyorum, AK Parti teşkilatlarında Zihni Çalışkan’dan başka hiç kimseden özel röportaj almayı başaramadım. Hala iki isimden de röportaj için randevu bekliyorum.

Daha çok olay var da uzun uzadıya yazıp her şeyi ulu orta ortaya dökmek istemiyorum. Ben buraya yazdığım her şeyi partinin basın sorumlularının yüzüne söylüyorum ancak pek umursadıkları söylenemez. 

Gelelim son olaya. Eskişehir’de basın mensuplarının izin günü Cumartesi günüdür. Şehirde faaliyet gösteren gazeteler Pazar günü gazete çıkarmadıkları için Cumartesi günü çalışmazlar. Pazar günü çalışıp, Pazartesi günün gazeteler yayına girer. Sanırım AK Parti’nin basın sorumlusu bu durumdan haberdar olmayacak kadar konudan uzak. Cumartesi günü basın toplantılarına muhabir gönderen bu şehirde iki basın kuruluşu var. Bir tanesi de Eskisehirhaber.com’dur. 

Hadi Cumartesi günü basın toplantısı düzenlediniz. Bilgilendirme konusunda da oldukça yetersizler. Basın toplantısı ilk olarak 11.00’de denildi. Sadece mail gönderildi. İnanın bana basın kuruluşları mail hesaplarını günde birkaç kez kontrol ederler. Sürekli yeni mail gelmiş mi diye bakmazlar. İletişim artık Whatsapp’a dönmüş durumda. Bir AK Parti Basın Medya Whatsapp grubu açmak bile akıllarına gelmiyor. Sonra 13.00’e alındı. Daha sonra da 16.00’ya alındığı bilgisi geldi. Saat 11.00’de basın toplantısı olacak diye bildiğimiz için de MHP Genel Başkan Yardımcısının Çamlıca’daki basın toplantısına katılamadık. Hata etmişiz. 

AK Parti teşkilatlarının çalışmadığını biliyor ve görüyoruz. Göstermelik çalışmalar dışında bir oluşumlara sahip olduklarını düşünmüyorum. 

Saadet Partisi Eskişehir’de her hafta basın toplantısı düzenliyor. Demokrat Parti Eskişehir’de her hafta basın toplantısı düzenliyor. İYİ Parti sık sık basın toplantısı düzenliyor. CHP şehrimizde belediyeler üzerinden siyaset yapıyor. İnanın haftada 60’ya yakın basın bülteni geliyor. AK Parti ne yapıyor. Şehir dışından bir bakan veya parti yetkilisi gelecek de basın davet edilecek. Düşünün en son havalimanı konusunda basının karşısına geçtiler. Yoga yasağı konusunda da Nabi Avcı tek başına basın mensuplarının karşısına geçmişti.

AK Parti’de basın ile sık sık temas halinde olan Murat Özcan ve Pınar Turhanoğlu Gücüyener’i eleştirilerimin dışında tutuyorum. Pınar Turhanoğlu Gücüyener sık sık basın bülteni göndererek kamuoyunu bilgilendiriyor. Murat Özcan da sık sık sosyal medyada düşündüklerini ifade ediyor. Meclis toplantılarında da gündem belirlemeyi başarıyor. 

Bu şehrin yarısı AK Partiye oy veriyor kardeşim diyerek kendilerini savunanlar, bu partiyi ticari çıkarları için kullananlar sizlere sesleniyorum. Eskişehir basını sizi görmezden gelmiyor. Siz basına malzeme vermiyorsunuz. İnanın basın mensupları şehirdeki sıkıntıları dile getirme konusunda sizden daha etkili. Gündem oluşturma konusunda son derece başarısızsınız. 

Son bir örnek daha vererek yazımı tamamlamak istiyorum. AK Parti Eskişehir sosyal medya hesaplarını incelediğimizde sadece il ve ilçe başkanlarının pohpohlandığı paylaşımlar görüyoruz. Şehrin sorunlarına dair paylaşım yok denilecek kadar az. Binbir emekle hazırladığınız ‘2023’e doğru Şehir Buluşmaları ESKİŞEHİR…’ videonuz bu sebepten 16 saatte 531 kez izlendi. Hani bu şehrin yarısı AK Parti’ye oy veriyordu. 531 rakamı size yakışıyor mu?

Seçimler öncesi şapkalar önlere konulmalı. Çok iddialı konuşuyorum. Sizin AK Parti’ye oy verir diye düşündüğünüz kitlenin çok büyük kısmı ‘kararsız seçmen’ konumunda. AK Parti bize umut olsun diye bekliyorlar. Ama sizin parti teşkilatlarınız bu insanlara umut olacak en ufak bir hareket yapmıyor. AK Parti teşkilatları Eskişehir’de Altılı masanın ekmeğine yağ sürüyor diye başlık atarken bu düşüncelere sahip olduğum için attım. 

Bundan sonrası sizin bileceğiniz iş. Yüzde 25 oy almakta sizin elinizde, yüzde 51 almakta. Sağlıcakla.