Politikacı Kazım Kurt, Eskişehirsporlu Kazım Kurt'u saf dışı bıraktı, kaybeden Eskişehirspor oldu. Kulüp adım adım amatör lige gidiyor.

Eskişehirspor ümitleri birer birer tükeniyor. Siyasi çekişmeler Eskişehirspor’un maddi anlamda dibi görmesine neden oldu. Eskişehirspor yönetiminin Ihlamurkent’teki Petrol istasyonundan biraz beklentisi vardı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Mayıs ayından beri bu konu üzerinden siyasetini yaptı. İhaleye girmeye niyetli olan Eskişehirspor yönetiminin ihaleye girememesi için şartları belirledi. Eskişehirspor yönetimini saf dışı bıraktı. Eskişehirspor yönetimi ihaleye girebilmiş olsa belki de bugün ihaleyi alacaktı. 5 milyon peşinat şartı ve lisans şartı koşulmasa belki de Eskişehirspor yönetimi en yüksek teklifi verecekti.

Kimse Kazım Kurt’a yasalara aykırı işlem yap demedi. Sadece Eskişehirspor’un ihaleye girilmesine engel olunmasa, lisans ve 5 milyon peşinat şartı koşulmasa bugün kimse Eskişehirsporluluğunu sorgulayamacaktı. Daha önce ‘Kazım Kurt’un Eskişehirsporluluk testi hayırlı olsun’ demiştim. Maalesef Kazım Kurt bu testten sınıfta kaldı. Eskişehirspor taraftarlarının Kazım abisi artık taca çıktı. 

Kazım Kurt geçen ay başına gelecekleri bildiği için, “Zamanında petrol istasyonu Eskişehirspor’a nasıl verilmiş bizi bağlamıyor. Adrese teslim ihalelerden biz anlamayız. 5 milyon peşinat bu işin ciddiyetini ortaya koyar. 5 milyon lira Odunpazarı Belediyesinin içerisinde çok küçük bir para. 5 milyon liranın bütçenin yanında bir hükmü olmaz. 5 milyon Odunpazarı Belediyesini ayağa kaldırmaz.” açıklamasını yapmıştı. Onlarca Eskişehirspor taraftarı da Kazım Kurt’a sahip çıkarak özetle ‘Kazım abi bir şekilde Eskişehirspor’a petrol istasyonunu verir’ şeklinde paylaşımlar yaptı. Maalesef o taraftarlar da yanıldı.

2024 seçimlerine 1 buçuk yıl kala Kazım Kurt kendi kalesine gol attı. Bu konu önüne sürekli çıkacaktır. Eskişehirspor taraftarlarının gönlünü alabilmek için çok iyi projeler üretmekten başka çaresi kalmadı. Aklından geçen de her neyse 2 ay içerisinde hayata geçirse iyi olur. Çünkü bu takımın amatör lige düşmesi, Ocak ayında transfer tahtası açılamazsa garanti gibi bir şey olacak.