Buyurun bazı meslek grupları ve ekonomi hakkında söyledikleri sözler;

Servisçiler, Taksiciler, Nakliyeciler, Kamyoncular: “Akaryakıt maliyetleri oldukça arttı. Kazanamıyoruz.”

Akaryakıt istasyonu sahipleri; “Satışlar azaldı, zarar ediyoruz.”

Emlakçılar: “Ev satışları çok azaldı, kredi oranları çok yüksek. İşler oldukça kesat.”

Kırtasiyeciler: “Fiyatlar çok yükseldi. Öğrenci bütçesini aşan fiyatlarla ürün satıyoruz. Zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satması bizi bitirdi.”

Bakkallar: “Nereye baksanız zincir market şubesi var. Rekabet etmek mümkün değil.”

Pazarcılar: “Akaryakıt fiyatları düşmedikçe pazar fiyatları da düşmez. Fiyatlar çok yüksek, satışlar oldukça azaldı. Zincir marketlerden daha düşük fiyata satıyoruz ama halen insanlar oraları tercih ediyor. Eve ekmek götürmekte zorlanıyoruz.”

Zincir market çalışanları; “Maaşlar yetersiz, kıt kanaat geçiniyoruz.”

Kuryeler: “Enflasyon oranının altında zam kabul etmiyoruz. Canımızı ortaya koyup çalışan insanlarız. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz.”

Eczacılar: “İnsanlar aradıkları ilaçları bulamıyor. İlaç firmaları Şubat ayının üçüncü haftasını bekliyor. Fiyatlar güncelledikten sonra zamlı tarifelerle ilaçlar piyasaya sürülmeye başlar.” 

Berberler: “İnsanlar artık daha uzun süreli tıraş olmaya geliyorlar. Ayda bir gelen, iki ayda bir gelmeye başladı.”

Fırıncılar: “Para kazanamıyoruz. Yapılan zamlar kurtarmıyor. Maliyetler azalmıyor. Zincir marketlerde ekmek satışı yasaklanmalı.” 

Mobilyacılar: “Döviz artışlarından çok etkilendik. Fiyatlar fırladı gitti. Mobilya satan mağazalar sinek avlıyor.”

Diş hekimleri: “Döviz nedeniyle maliyetler oldukça arttı. Bu ekonomik şartlarda diş yaptırmak lüks oldu. İşler çok düştü. Bekliyoruz.”

Çiftçi: “Tarımla uğraşıp da para kazanıyorum diyen yalan söylüyorduk. İthalat azalmadıkça ve çiftçi desteklenmedikçe bu gidişat düzelmez. Tarlalar boş boş beklemeye devam eder.”

Hayvancılar: “Emeklerimizin karşılıklarını alamıyoruz. İthalat azalmalı, yerli hayvancılar desteklenmeli. Bu meslek gözden düştü. İnsanlar hayvan bakıcılığı ile uğraşmak istemiyor.”

Fabrika çalışanları: “Asgari ücretle çalışıyoruz. 1 Şubat 2022 tarihi oldu daha elimize zamlı maaş geçmedi. Zamlı faturaları 2825 lira olan eski maaştan ödedik. Kredi kartında para kalmadı. Borçlar aldı başını gitti. Karın tokluğuna yaşıyoruz.”