Eskişehir halkı anlam vermeye çalışıyor. Sivrihisar-2 Caddesi üzerinde bulunan tramvay yolu neden halen çalışmıyor. Bu cadde üzerinde bulunan Şeker tramvay durağı neden kullanılmıyor? 

Oysa ki Büyükşehir Belediyesi çok büyük müjdelerle duyurmuştu ilave tramvay yolu hatlarını. Bu ilave yollardan birisi Sivrihisar-2 Caddesi üzerinden geçecekti. Ancak iş zamanla müjde olmaktan çıktı, çileye döndü. Devam sürecinde de bu yolda yapılan çalışmalar nedeniyle aktif trafik defalarca sekteye uğratıldı. Bu cadde sayısız kez trafiğe kapatıldı. 

Caddenin trafiğe kapanması nedeniyle mağduriyet yaşayan Eskişehir halkı gösterdiği tepkilerde bu caddenin çok dar ve tramvay yolu için elverişsiz olduğunu dile getirse de yetkililer bu eleştirileri dikkate almamıştı. 

Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikasında çalışan işçiler ve Eskişehir halkı merak ediyor. Bu caddede ne zaman hareket eden bir tramvay göreceğiz. Şeker tramvay durağından ne zaman bir tramvaya binebileceğiz. Hadi bindik, hangi bölgelere gidebileceğiz. Kısacası bu bilinmezlik ne zaman sona erecek.